Archief - Midfond - Uitslagen en Standen 2013


Wedvlucht Châlons en Champagne - zaterdag 6 juli 2013 ( 359 km ) 
In concours: 257 duiven
Aantal deelnemers: 23
Wind: Noordoost (3)
Temperatuur: 24°
Gelost: 09.45 uur
UITSLAG
STAND MIDFOND
STAND SNELHEID
Klik voor foto

Deze laatste midfondvlucht was er één met "echt duivenweer" zoals kenners dat noemen. Wind op de kop en een temperatuur van rond de 25 graden. Met andere woorden , het was echt sappelen voor onze gevleugelde vrienden. Als de wind noordoost is doet onze CC altijd mee om de kopprijzen in de afdeling. Om maar meteen met de deur in huis te vallen , de 2011-1461040 van Gé van der Kemp won het van alle 11.525 duiven die in afdeling 9 ingekorfd waren. Een formidabele prestatie!! Van harte proficiat. Dit tweejarige klasse-doffertje (het is maar een handjevol) is bij CPL trouwens ook nog even asduif midfond en snelheid geworden. Wie moet er nog peultjes? Dat het zwaar was bleek wel uit het feit dat het concours bijna een uur open stond.
Volgende week begint het spel met de jonge duiven.


Wedvlucht Peronne - zaterdag 29 juni 2013 ( 327 km ) 
In concours: 202 duiven
Aantal deelnemers: 21
Wind: Noordnoordwest (6)
Temperatuur: 19°
Gelost: 13.45 uur
UITSLAG
STAND MIDFOND
STAND SNELHEID
Klik voor foto

Nanteuil le Haudoin was de bedoeling. Vanwege de twijfelachtige weersverwachting daar was op vrijdag al uitgeweken naar Peronne. Daar is het weer meestal veel beter. Zaterdagmorgen was het toch nog te slecht. Willem Hemink (convoyeur) moest wachten tot kwart voor twee eer hij tot lossen kon overgaan. Met 19 graden was de temperatuur prima. De wind (kracht 6) raasde uit Noordnoordwesten. Niet zo gemakkelijk natuurlijk voor de duiven, 202 in getal , die ingekorfd waren. De 2011-1460986 van Ronald Verheij ging het best met de weersomstandigheden om. Deze tweejarige weduwnaar kwam aan 76 km per uur. Na 26 minuten waren de 51 prijzen verdeeld.
Volgende week de laatste midfondvlucht. We gaan dan voor de tweede keer naar Châlons en Champagne


Wedvlucht Laon - zaterdag 22 juni 2013 ( 327 km ) 
In concours: 229 duiven
Aantal deelnemers: 22
Wind: Zuidwest (5)
Temperatuur: 20°
Gelost: 09.50 uur
UITSLAG
STAND MIDFOND
STAND SNELHEID
Klik voor foto

In Laon waren we op 18 mei ook al geweest. Met de winter waren we toen nog niet helemaal klaar. Het was overdag 11 graden. Nu was het ideaal vliegweer. De wind kwam trouwens wel heel hard uit het zuidwesten. Voor onze duiven een makkie. Althans zo wordt vaak gedacht. De 2012-1460276 van Theo Slutter knalde binnen de kortste keren naar huis. Met een snelheid van ruim 117 km per uur was hij alle concurrenten de baas. Het concours stond 16 minuten open. Niet zo lang voor 328 km.
Volgende week Nanteuil le Haudoin (400km)


Wedvlucht Châlons en Champagne - zaterdag 15 juni 2013 ( 359 km ) 
In concours: 310 duiven
Aantal deelnemers: 27
Wind: Westzuidwest (6)
Temperatuur: 20°
Gelost: 13.00 uur
UITSLAG
STAND MIDFOND
STAND SNELHEID
Klik voor foto

Châlons en Champagne is voor ons duivenliefhebbers een van de zuidelijkste lossingstations. Het ligt ten zuidoosten van Reims en heeft rond de 47000 inwoners. Het weer was daar zaterdagmorgen nog niet om over naar huis te schrijven. Vandaar dat we moesten wachten tot 13.00 uur eer gelost kon worden. Volgens ooggetuigen was het vertrek supersnel. Dit kon waarschijnlijk niet anders want de wind uit het zuidwesten had windkracht 5 à 6. Onderweg werd het steeds meer west. In het oostelijke deel (Dinxperlo, Aalten en Winterswijk) van onze kring wreven ze zich eens fijntjes in de handen. Zij hadden de wind zelden zo in de zeilen gehad. Wij, bij CPL kwamen er evenals de deelnemers in het westen van kring 3 bekaaid vanaf. Om 16.32 uur vielen bij ons vier duiven. De hoogste snelheid over de 359 km had de vierjarige weduwnaar, de 2009-1960710 van José Alejandre. Na twintig minuten was het spel gespeeld.
Volgende week voor de tweede keer dit seizoen Laon (327km). Weet u nog, de eerste keer was het huilen met de pet op


Wedvlucht Nanteuil le Haudoin - zaterdag 1 juni 2013 ( 400 km ) 
In concours: 414 duiven
Aantal deelnemers: 27
Wind: Noordnoordwest (4).
Temperatuur: 13°
Gelost: 10.00 uur
UITSLAG
STAND MIDFOND
STAND SNELHEID
Klik voor foto

In Nanteuil le Haudoin een dorp in Noord-Frankrijk met ongeveer drieduizend inwoners werden onze duiven afgelopen zaterdag gelost. Er werd nog even gewacht op beter weer. Tot 10 uur en toen gingen de manden open voor een pittige 400-kilometer lange terugreis. Pittig, omdat de wind nogal straf waaide uit het noordnoordwesten. Als je vóór half vier een duif zou krijgen, zou je steenvroeg zitten. Althans dat was de verwachting. En inderdaad om zeven minuten voor half vier arriveerde de 2012-1346817, een jaarling weduwnaar van José Alejandre inderdaad erg vroeg. Natuurlijk de eerste plaats bij CPL maar ook een teletekstnotering vanwege een derde plaats in kring-3. Een geweldige prestatie. Gefeliciteerd!
Volgende week weer vitesse. We gaan dan naar Chimay.


Wedvlucht Laon - zaterdag 18 mei 2013 ( 327 km ) 
In concours: 448 duiven
Aantal deelnemers: 27
Wind: Van alles wat
Temperatuur: 11°
Gelost: 13.00 uur
UITSLAG
STAND MIDFOND
STAND SNELHEID
Klik voor foto

Begin jaren 70 had één van de beste spelers van ons land toen , Dr. Piet Linssen uit Helmond een waar fenomeen onder de pannen. "De Laon". Het verhaal om deze klepper is een mooi verhaal. Het gaat om Jos van Limpt alias de Klak van Reusel. Die had chirurg Linssen iets goeds beloofd na een operatie uitgevoerd door "den Dokter" zoals hij in duivenmelkerskringen ook wel genoemd werd, die zeer wel was geslaagd. Jos gaf een jonge duif die de vader werd van "De Laon". De afstamming was er één om de vingers bij af te likken. De grootvader was een halfbroer van de wereldberoemde "46" van Piet Verbarth en de overgrootvader was De Vechter van 57 destijds gekoppeld aan het "Witpenneke" Een legendarisch kweekkoppel. Betere duiven zijn er waarschijnlijk nooit geweest. In maart 1974 overleed deze sympathieke melker totaal onverwacht op 48 jarige leeftijd. Zijn kolonie werd eind 1974 door Sander Krouwel onder enorme belangstelling totaal verkocht in zalencentrum De Grietse Poort in Zevenaar. Zelfs radiolegende Theo Koomen deed verslag van deze happening. Andere duiven die eveneens een stempel drukten op het duivenbestand van Piet Linssen waren o.a. De Meeuw, De Bedelaar en de Rode Marinus.

• Terug naar 2013.

Bij CPL waren 448 duiven ingekorfd voor deze eerste midfondvlucht. Het was lang wachten voordat het sein tot lossen gegeven kon worden. Het werd 13.00 uur. Volgens ooggetuigen was het zicht goed, waaide de wind van achteren en was het vertrek zeer snel. Prima prognose voor een vlekkeloze vlucht. Het verloop was echter heel wat anders. Uiterst moeizaam kwamen de duiven naar huis. Het was al half zes toen de vierjarige weduwnaar, de 2009-1960530 van Gé van der Kemp die zich als eerste van allemaal meldde. Niet alleen bij ons ging het slecht. Op een enkele uitzondering na was het verloop in heel Nederland zeer traag. Om half zeven waren er voldoende prijsduiven. Bij het afslaan van de klokken was een flink aantal duiven nog niet thuis..
Aanstaand weekend twee vluchten. De eerste dagfondvlucht Pithiviers (511km) en de vijfde vitessevlucht Chimay (251km).